Over Sabine


Over Sabine

  • Over mij persoonlijk
  • Wie ben ik als coach?
  • Mijn opleidingen en loopbaan in een notendop

Over mij persoonlijk

Met een rijke geschiedenis en een flinke dosis levenservaring kan ik mijn leven kort omschrijven als dynamisch, vol uitdagingen en ontwikkeling! Stel je voor dat het eens saai zou worden...:) Ik ben zo iemand die vanuit passie en vol bezieling haar hart volgt en 'once in a while' haar leven op de kop zet om te kijken wat er nog meer in zit! Dit zodat ik aan het einde van mijn leven kan terugkijken en kan zeggen dat ik echt MIJN leven heb geleid en geleefd en alles eruit heb gehaald wat erin zat! Waarbij ik, mocht het zo lopen, liever spijt heb van de dingen die ik wel heb gedaan, dan van de dingen die ik niet heb gedaan!


Practice what you preach
is dan ook zeker op mij van toepassing! 


In Japan, broken objects are often repaired with gold. The flaw is seen as a unique piece of the object’s history, which adds to its beauty

 

Zelf ben ik ook altijd in ontwikkeling. Hierbij staan eigenaarschap, persoonlijk leiderschap (stuur ik nu of stuurt de ander (mij)? Waar wil ik (zelf) heen en hoe kom ik daar?) en de cirkel van invloed (waar heb ik wel/geen invloed op, hoe oefen ik invloed uit en hoe ga ik om met hetgeen waarop ik geen invloed heb?) centraal. Dit zijn echt essentiële sleutels tot geluk en succes, die ook zeker in mijn manier van coachen terugkomen!
Vanuit mijn eigen levenswerk is dan ook mijn missie ontstaan...of misschien was die missie er al en heb ik er mijn leven omheen gebouwd, dan kan ook;).

Mijn missie; vanuit mijn potentieel de ander te helpen om te komen tot zijn potentieel!

 

Wie ben ik als coach?

Als coach werk ik vanuit veiligheid, verbinding en vertrouwen. Dat betekent dus ook dat er nooit persoonlijke informatie naar derden gaat, ook niet van werknemer naar werkgever en vice versa!
Indien gewenst kan informatie-uitwisseling op proces niveau plaatsvinden, echter nooit op de inhoud. Ik onderschrijf hiermee ook, indien van toepassing/aangesloten, de Ethische Gedragscode van de NOBCO en de Gedragscode van de VESB 

 

Mijn deskundigheid, (levens)ervaring, wijsheid maar ook mijn sensitiviteit maken dat ik jou als geen ander aanvoel, begrijp en oordeelloos naar jou kan kijken en op jouw behoeften weet af te stemmen en dat voel jij weer! Dat maakt dat je je veilig voelt bij mij. “Het voelt heel vertrouwd”, is wat ik vaak terug krijg in contact met de ander. Die veiligheid en dat vertrouwen zorgen er ook voor dat jij jezelf kan zijn en jezelf kan laten zien, hetgeen voorwaarden zijn om tot ontwikkeling, beweging en verandering te kunnen komen. 

 


Mijn aanpak is zowel professioneel als persoonlijk. In contact met jou ben ik open, eerlijk en mezelf. Dat vind ik ook erg belangrijk. Kwaliteit gaat bij mij altijd voor op kwantiteit! Ik ga uit van jouw talenten, datgene wat er wèl is, en weet je in je kracht te zetten. Positiviteit staat centraal en met wat humor maken we alles een beetje mooier. Ik ben sterk in analyseren en heb jou en jouw talenten dan ook vrij snel in kaart gebracht om vervolgens doel- en resultaatgericht aan de slag te gaan!


Mijn opleidingen en loopbaan in een notendop

Opleidingen
Om mijn droom te kunnen realiseren ben ik, tussen het werken door, erkende en geaccrediteerde (post-hbo) coachopleidingen gaan volgen (Professioneel Coach bij de Balansgroep en Erkend stress- en burn-out Coach bij de HRD Academy (trainer: Annita Rogier). Deze laatste opleiding is evidence based (EBP) en sluit daarnaast ook nog eens aan op de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Tevens heb ik nog andere (hbo) opleidingen, trainingen, cursussen, en workshops gevolgd. Hiervoor verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn pagina. Ik ben (per 2023 niet meer) aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroeps Coaches) en de VESB (Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out coaches).

Ik blijf mezelf ontwikkelen om jou de kwaliteit te kunnen bieden die jij verdient!

 

Loopbaan

Mijn meest recente werkervaring is die van re-integratiecoach (2e spoor), dit op het gebied van loopbaanontwikkeling, ziekteverzuim, outplacement, stress en burn-out. Ik heb mensen in een korte tijd weten te motiveren, in beweging weten te krijgen en succesvol terug naar (ander) werk begeleid. Tevens ben ik bekend met de Wet verbetering poortwachter

 

Hiervoor ben ik heel wat jaren (17) in het onderwijs werkzaam geweest, zowel in de praktijk als binnen het bestuur. Door de ruime kennis en ervaring die ik op dit vlak vergaard heb, weet ik heel goed wat er binnen het onderwijs speelt, wat werkt en hoe ik praktijk en management met elkaar kan verbinden.